Husman på ryska
Det har kommit en produkt som heter Smetana.
Testa denna gryta.
Kycklinggryta med rostade rotfrukter
Krämig kycklinggryta med champinjoner, kryddad med timjan och serverad tillsammans med rostade rotfrukter. Toppa med vackra, goda lingon.
Ingredienser
4 port
500 g kycklingfilé200 g skogschampinjoner
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl smetana
1 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
1 msk hackad timjan
1 kg blandade rotfrukter
2 rödlökar
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl hackad körvel
Smör-&rapsolja
1 ½ dl frysta lingon
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rotfrukter och lök, skär dem i bitar och lägg i en ugnssäker form. Salta, peppra och ringla över lite smör-&rapsolja. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min. Blanda med körvel strax innan servering. Dela champinjonerna. Skär kycklingfiléerna i bitar på längden. Salta, peppra och stek dem och svampen i smör-&rapsolja i en stekpanna. Tillsätt smetana, vatten, fond och timjan. Låt koka på svag värme ca 5 min. Strö över lingon och servera med de rostade rotfrukterna.
Kommentarer
Trackback