NU BAKAR VI

Lite goda fikagröd är alltid bra att ha till hands.



Citronrutor

3 3/4 dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
225 g rumsvarmt smör

Citronkrämen:
6 medelstora ägg
4 dl strösocker
1 dl vetemjöl
rivet skal av 2 stora citroner
1 1/2 dl pressad citronsaft
florsocker att sikta över


Sätt ugnen på 200 grader. Gör gärna degen i en matberedare. Mät upp mjöl och strösocker tillsammans med vaniljsocker i apparatens skål. Klicka i smöret och arbeta snabbt ihop till en deg. .
Platta med mjölade fingrar ut degen i en liten långpanna, ca 23×35 cm. Låt vila i 30 minuter i kylen. Picka botten med en gaffel. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter
Vispa under tiden ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl samt citronskal och saft. Häll citronkrämen i det förgräddade pajskalet, och grädda på nedersta falsen ytterligare 10-12 minuter eller tills den knappt har ”stannat”.
Låt den svalna helt. Pudra sedan över rikligt med florsocker.
Skär rutor ca 4×4 cm


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0