MIDDAGSTIPSET

Soppor är goda att äta när det är sådant busväder ute, som nu.





Svartrotssoppa

ca 3-4 portioner

ca 300g svartrot
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
ca 5 dl kycklingbuljong
(vatten + 1 tärning eller 2 msk fond)
ca 1 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
ev. lite muskot

Skala svartrötterna. Spara en fin, smal rot till garnering. Skär i grova bitar.
Hacka löken grovt och krossa vitlöken. Fräs upp svartrot och lök i matfett i en kastrull, låt gärna få lite färg. Häll på buljongen. Det är viktigt att buljongen täcker, men inte mer. Låt småputtra under lock tills svartrötterna är mjuka.
Mixa sedan alltsammans till en slät soppa antingen med stavmixer eller i matberedare. Värm upp igen och tillsätt matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar och ev en nypa muskot.
Fräs den sparade svartroten i en stekpanna i lite smör tills den är mjuk. Ha på ganska svag värme så det inte börjar brännas innan dess. Häll upp soppan i djupa fat och garnera med den smörfräst svartrot.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0