HUSMANSKOST 2
Tid: ca 1 timme
Nötkött i kalops kan vara ytterlår, högrev, märgpipa eller bringa, lite segare kött som passar bra att använda i grytor. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.
- Ca 600 g benfritt nötkött
- ett par msk vetemjöl till panering
- 2 msk margarin
- 1 stor gul lök
- salt
- 8 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- 2 morötter
- vatten
- Se till att köttet är rumsvarmt. Tärna köttet till grytbitar.
- Panera de skurna bitarna kött med mjölet genom att skaka runt dem i en plastpåse.
- Bryn dem långsamt i smör.
- Häll över köttet i en stekgryta och vispa ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet.
- Tillsätt skivad lök, morötter, kryddor och salt. Späd med mer vatten så att det täcker köttet men inte grönsakerna.
- Låt sjuda tills köttet är mört, minst 45 minuter.
Kommentarer
Trackback