HUSMANSKOST 2



SKÅNSK KALOPPS

Portioner: 4

Tid: ca 1 timme

Nötkött i kalops kan vara ytterlår, högrev, märgpipa eller bringa, lite segare kött som passar bra att använda i grytor. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor.

  • Ca 600 g benfritt nötkött
  • ett par msk vetemjöl till panering
  • 2 msk margarin
  • 1 stor gul lök
  • salt
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 2 morötter
  • vatten
  1. Se till att köttet är rumsvarmt. Tärna köttet till grytbitar.
  2. Panera de skurna bitarna kött med mjölet genom att skaka runt dem i en plastpåse.
  3. Bryn dem långsamt i smör.
  4. Häll över köttet i en stekgryta och vispa ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet.
  5. Tillsätt skivad lök, morötter, kryddor och salt. Späd med mer vatten så att det täcker köttet men inte grönsakerna.
  6. Låt sjuda tills köttet är mört, minst 45 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0