NU BAKAR VI

Päron-banankaka



Päron-banankaka
250 g margarin
460 g socker
4 ägg
1 mosad banan
1 rivet päron
50 g havregryn
¼ dl mjölk
½ tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljextrakt
375 g mjöl
Dadlar efter smak, kan uteslutas

Blanda smör och margarin. Knäck i äggen, ett i taget. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Tillsätt mjölk, päron och banan.

Häll ner smeten i en långpanna och ställ in denna i ugnen på 180 grader i ca 30-35 min. Kakan är klar när den inte längre sitter fast i kanten på långpannan.

Tips: Servera med en klick grädde eller vaniljglass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0