DAGENS MIDDAGS TIPS
Ingredienser
4 portioner
- 400 g Färsk Spaghetti
- 140 g skivad bacon , nedskuren
- 2 vitlöksklyftor , finhackade
- 2 äggulor
- 1 dl Parmigiano Reggiano 22 mån eller Grana Padano, riven
- 4 msk Olivolja Classico Extra Vergine
- salt och svartpeppar
Till servering
- 4 äggulor
Så här gör du
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek baconet.
Tillsätt vitlöken mot slutet.
Vispa ihop äggulor i en skål.
Vänd ner äggulorna och stekt bacon i den nykokta pastan.
Smaksätt med lite parmesanost, och salt.
Och eftersom ”alla carbonara” betyder ”på kolarhustruns vis”, mal du dessutom över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.
Servera gärna med en extra äggula, lite mer parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion.
Kommentarer
Trackback