JULEMAT PÅ NORSKA

 
LUTFISK PÅ NORSKA
3 kg  Lutfisk
3 msk salt
300 g ärtor, djupfrysta
1 msk smör
100 g bacon
salt och peppar
GÖR SÅ HÄR
  • Lutfisk avger mycket vätska och därför är det inte nödvändigt att koka den i vatten.Ett råd är således att koka lutfisken utan vatten i ugnspanna.
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Lägg fisken i en ugnspanna eller värmetåligt fat med skinnsidan ner. Strö salt över lutfisken och täck med lock eller ugnsfolie.
  • Låt fisken stå i ugnen i cirka 40 minuter. (För mindre än 3 kg lutfisk tar det mindre tid.)
  • Lutfisken blir extra fast om den saltas några timmar före tillagning och sedan sköljs i kallt vatten. Vid själva tillagningen behövs då inget salt.
  • Skär baconet i små tärningar och knaperstek dem i en stekpanna. 
  • Mixa de kokta ärtorna till en puré. Tillsätt smör och smaksätt med salt.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0