SVALKANDE



KOKKENS RABARBERSORBET

250 g rabarber
¼ vaniljstång
5 dl vatten
100 g rörsocker
1 msk äppelcidervinäger
1 äggvita


Tillvägagångssätt för sorbet med rabarber:
Skölj rabarbern och skär bort toppen och botten. Skär stjälken i bitar på ca 2 cm.

Skär upp vaniljstången på längs och skrapa ur fröna. Lägg både fröna och stången i en gryta tillsammans med rabarbern, vattnet och sockret. Koka upp och låt sjuda i 5 min. Ta grytan från värmen och tillsätt vinägern. Låt rabarberblandningen svalna innan den mixas och hälls ner i en glassmaskin.

Låt rabarbersmeten köra i glassmaskinen i 10 min. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i sorbeten. Häll tillbaka sorbeten i glassmaskinen och kör till den fått önskad konsistens.

Om man inte har en glassmaskin kan sorbeten ställas i frysen. Var noga med att röra ca var 10:e min för att försäkra att sorbeten inte kristalliseras.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0