JORDGUBBAR

 
KOKKENS JORDGUBBSSUFFLÉ
 
Ingredienser:
1 msk smör
150 gram jordgubbar (färska eller upptinade)
1 msk potatismjöl
2 msk citronsaft
½ vaniljestång
3 äggvitor
5 msk socker + lite extra att strö i formarna
Florsocker till dekoration


Tillvägagångssätt för jordgubbssufflé:

Smörj 6 små suffléformar/ugnsfasta skålar (ska kunna innehålla ca 2 dl/skål) med smöret. Strö formarna med lite socker.

Mixa jordgubbarna och häll dem i en gryta med potatismjölet och hälften av citronsaften. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg ner både stången och fröna i grytan.

Koka blandningen tills den har en tjock konsistens och ta då grytan från plattan.

Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en luftig massa och vänd försiktigt ner denna i jordgubbsblandningen.

Fördela genast blandningen i formarna och ställ in dessa i ugnen på 200 grader i ca 10 min (eller tills suffléerna är fluffiga och har en gyllene skorpa på toppen).

Servera suffléerna med en gång.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0