JORDGUBBAR
KOKKENS JORDGUBBSSUFFLÉ
Ingredienser:
1 msk smör
150 gram jordgubbar (färska eller upptinade)
1 msk potatismjöl
2 msk citronsaft
½ vaniljestång
3 äggvitor
5 msk socker + lite extra att strö i formarna
Florsocker till dekoration
Tillvägagångssätt för jordgubbssufflé:
Smörj 6 små suffléformar/ugnsfasta skålar (ska kunna innehålla ca 2 dl/skål) med smöret. Strö formarna med lite socker.
Mixa jordgubbarna och häll dem i en gryta med potatismjölet och hälften av citronsaften. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg ner både stången och fröna i grytan.
Koka blandningen tills den har en tjock konsistens och ta då grytan från plattan.
Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en luftig massa och vänd försiktigt ner denna i jordgubbsblandningen.
Fördela genast blandningen i formarna och ställ in dessa i ugnen på 200 grader i ca 10 min (eller tills suffléerna är fluffiga och har en gyllene skorpa på toppen).
Servera suffléerna med en gång.
1 msk smör
150 gram jordgubbar (färska eller upptinade)
1 msk potatismjöl
2 msk citronsaft
½ vaniljestång
3 äggvitor
5 msk socker + lite extra att strö i formarna
Florsocker till dekoration
Tillvägagångssätt för jordgubbssufflé:
Smörj 6 små suffléformar/ugnsfasta skålar (ska kunna innehålla ca 2 dl/skål) med smöret. Strö formarna med lite socker.
Mixa jordgubbarna och häll dem i en gryta med potatismjölet och hälften av citronsaften. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg ner både stången och fröna i grytan.
Koka blandningen tills den har en tjock konsistens och ta då grytan från plattan.
Vispa äggvitorna, sockret och citronsaften till en luftig massa och vänd försiktigt ner denna i jordgubbsblandningen.
Fördela genast blandningen i formarna och ställ in dessa i ugnen på 200 grader i ca 10 min (eller tills suffléerna är fluffiga och har en gyllene skorpa på toppen).
Servera suffléerna med en gång.
Kommentarer
Trackback