ÅPPELTIDER
KOKKENS RÅRIVNA ÄPPELKAKA
5 st äpplen, syrliga
1 dl strösocker
3,5 dl ströbröd, gärna från rågbröd, t ex siktkaka
100 g smör, kallt
Tillbehör
1 st vaniljsås
Tillagning
1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv äpplena grovt. Blanda äpple och socker. Lägg ett lager rivet äpple i en ugnssäker form, ca 20 cm i diameter.
2. Strö ströbrödet i ett jämnt lager över äpplena. Hyvla över ett lager smör. Lägg på ett lager rivet äpple och fortsätt varva ingredienserna i samma ordning i formen. Det brukar bli 3 lager av varje. Avsluta med ett lager smör.
3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min eller tills den fått fin färg. Servera den ljummen eller kall med vaniljsås.
Kommentarer
Trackback