TILLBEHÖR TILL GRILLAT

Bild på Zucchini i het chililag



Zucchini i het chililag

  • 4 dl vatten
  • 2 dl vinäger
  • 2 dl socker
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor i tunna skivor
  • 1 msk salt
  • 500 g zucchini (gärna i olika färger)
  • 1 dl färsk, hackad koriander
  • 1 msk sesamfrön

Blanda vatten, vinäger, socker, sesamolja, chili, vitlök och salt i en kastrull. Värm tills sockret har smält. Hyvla zucchinin på längden med potatisskalare eller osthyvel.

Lägg zucchinin i en skål eller burk och häll över den varma lagen. Strö över sesamfrön och koriander. Rör om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0