TA VARA PÅ DIN TRÄDGÅRD



Äppelpaj med äppelmos
Äppelmos:
8-10 matäpplen
1 vaniljestång (spara vaniljfröna till grädden)
2-3 kanelstänger
3 dl vatten

Rostade havregryn:
25 g smör
3 dl havregryn
2 msk socker

¼ liter grädde
Hackad choklad

Äppelmos:
Skala äpplena och skär bort kärnhusen. Tärna fruktköttet och lägg i en kastrull tillsammans med vatten, vaniljstången och kanelstängerna. Koka upp och låt koka tills det är som en gröt. Låt svalna. Man kan ev. använda färdigköpt äppelmos.

Rostade havregryn:
Smält smöret. Häll i havregrynen och sockret. Rosta tills grynen är gyllenbruna. Ställ åt sidan och låt svalna

Vispa grädden och rör i vaniljfröna.

Lägg äpplemosen och havregrynen i flera lager i en skål. Dekorera med vispad grädde och chokladspån.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0