GISSA VAD JAG FICK UPP UR HAVET.

Skulle fiska efter havsöring vid Hornslandet, men det blev något annat.
En lax på ca. 7 kg.
Så då blir det ett recept på en laxpaj.



Kokkens Laxpaj
Pajdeg:
150g mjöl
75g smör
1 äggula
2 msk vatten

Fyllning:
40g smör
4 msk mjöl
1.5 dl mjölk
1 dl kaffegrädde
Fin hackad dill
150g kallrökt lax
2 ägg

Blanda mjöl, smör, äggula och vatten till en deg. Tryck ut degen i pajformen och förgrädda den i 10 minuter på 220 grader. Gör fyllningen medan pajskalet gräddas.

Fyllning: blanda smör och mjölk. Blanda därefter i ägg och grädde. Tillsätt lax och därefter två hela ägg. Smaka av med salt och peppar. Lägg fyllningen i det gräddade pajskalet och grädda ytterligare 20 minuter på 220 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0