FROSTEN ÄR HÄR

Nu när det blirr kallare nätter och frosten tar över.
Då ska man passa på att plocka rönnbär.
Det är då de blir som bäst, men man kan plocka tidigare och frysa in.
Här kommer ett recept på dricka.

RÖNNBÄRSDRICKA

5 kg frostbitna rönnbär, alternativ frysna
5 l vatten
3 kg ekologisk socker (600gr/l avrunnen saft)
Spädes 1 del saft, 4 delar vatten

Koka bär och vatten i 20 minuter.
Låt uppkoket svalna i kastullen.
Låt stå därefter i ett dygn.
Dag två silas bären av.
Rönnbärssaften kokkas upp med socker i 10 minuter.
Skumma och fyll upp på rengjorda varma flaskor och korka igen.
Förvaras svalt.
Ett tips för längre hållbarhet, frys in i petflakor, men fyll inte ända upp, för då spricker dom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0