BAKDAGS



Baka lite goa bullar till helgen.
Ifall det kommer nägon hjärtevän på besök.
Testa dessa.

Bullar med vaniljkräm
1 dl mjölk
25 gram jäst
25 gram socker
1 krm salt.
1 ägg
100 gram smör
250 gram vetemjöl

Kräm:
4 äggulor
1 tsk. vaniljsocker
35 gram socker
2 tsk. vetemjöl
1/4 liter mjölk

Glasyr:
½ äggvita eller motsvarande mängd vatten
Florsocker (för vit glasyr)
Kakao (för brun glasyr)

Värm upp mjölken till ca 35 grader. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt socker, salt, ägg och smör. Rör ner vetemjölet. Täck degen med en handduk och sätt den till att jäsa i 30 min.

Dela degen i 12 lika stora bitar och forma varje del till en boll. Använd tummen till att trycka en fördjupning i mitten av bullen.

Vispa samman äggulor, vaniljsocker, socker och mjöl. Koka upp mjölken och häll ner den i äggsmeten under vispning. Häll ner krämen i grytan och värm under omrörning tills krämen fått en lite tjockare konsistens.

Lägg en klick kräm i fördjupningen på varje bulle och ställ in dem i ugnen på 220 grader i ca 13 min.

Då bullarna svalnat något så kan de pyntas med glasyr. Rör samman ingredienserna till glasyren (välj mellan vit eller brun glasyr). Du kan också blanda ner ett par droppar karamellfärg för att få olika färger på glasyren.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0