LUNCHTIPS
Köttbullsgulasch med ris
Tillagningstid 50 min
4 portioner
Ingredienser:
Köttbullar:
400 g fläskfärs, 12%
1 liten gul lök, riven
2 tsk paprikapulver
50 g färska brödsmulor av vitt bröd
1 ägg, uppvispat
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och svartpeppar
Tillagningstid 50 min
4 portioner
Ingredienser:
Köttbullar:
400 g fläskfärs, 12%
1 liten gul lök, riven
2 tsk paprikapulver
50 g färska brödsmulor av vitt bröd
1 ägg, uppvispat
1 tsk olja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt och svartpeppar
Sås:
1 burk krossade tomater à 400 g
3 dl varm höns- eller grönsaksbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk hackad färsk salvia
1 tsk socker
Ris:
3 dl ris (kvittar vilken sort)
Tillagning:
Blanda alla ingredienser till köttbullarna (utom oljan) i en skål ordentligt. Rulla ca 20 små köttbullar. Hetta upp oljan i en stor ytbehandlad stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin färg runt om och ställ åt sidan. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda utan lock i 20 min. Lägg köttbullarna i såsen och lägg locket på. Låt det puttra i 10 min och rör om då och då. Smaka av.
Kommentarer
Trackback