IMORGON ÄR DET KANELBULLENSDAG
KANELBULLAR (32 st)
Extra gott med mald mandel i fyllningen och bullarna blir extra fluffiga av vetemjöl special. Andvänd gärna ekologiskaprodukter. 50 gr jäst Fyllning Smält smöret, häll på mjölken och ljumma den. Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, kardemumma och 1 liter av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar. Arbeta degen seg, smidig och blank. Låt jäsa till sin dubbla storlek (40 minuter). Rör ihop fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader. Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop till en rulltårta. Skär 16 bitar och lägg varje bit i en pappform. Täck plåten med en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8-9 minuter. Låt svalna under bakduk. |