IMORGON ÄR DET KANELBULLENSDAG



KANELBULLAR (32 st)  

Extra gott med mald mandel i fyllningen och bullarna blir extra fluffiga av vetemjöl special.    Andvänd gärna ekologiskaprodukter.

50 gr jäst
1/2 l mjölk (standard)
100 gr smör
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
2 tsk stött kardemumma
ca 1 1/2 l vetemjöl special

Fyllning
100 gr smör, rumstempererat
1 1/2 dl socker
2 msk mald kanel



Smula sönder jästen i degbunken och rör ut den med litet av mjölken.

Smält smöret, häll på mjölken och ljumma den. Häll mjölken över jästen och rör ned salt, socker, kardemumma och 1 liter av mjölet. Tillsätt resten av mjölet i omgångar.

Arbeta degen seg, smidig och blank. Låt jäsa till sin dubbla storlek (40 minuter). Rör ihop fyllningen. Sätt ugnen på 225 grader.

Arbeta först degen i bunken. Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig.

Dela degen i två delar. Kavla ut en del i taget till en rektangel, ca 1 cm tjock. Bred på hälften av fyllningen och rulla ihop till en rulltårta. Skär 16 bitar och lägg varje bit i en pappform. Täck plåten med en bakduk och låt bullarna jäsa i 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 8-9 minuter. Låt svalna under bakduk.

Tips: Bred på extra mycket smör för godare smak.

    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0