IDAG ÄR DET KANELBULLENSDAG

Amerikanska kanelbullar - Sticky Buns

Testa denna variant på kanelbullar.
AMERIKANSKA KANELBULLAR.

1 msk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
150 g mjukt smör
1 st ekologiskt ägg
12 dl vetemjöl special
Fyllning:
50 g pecannötter
50 g valnötter
250 g mjukt smör
1.5 dl farinsocker
1 msk malen kanel
1.5 dl russin

Smör till formen
Ägg till pensling
Pecannötter
Valnötter
Råsocker
Cream cheese glaze:
200 g Philadelphiaost
3 msk ljus sirap
1.5 dl florsocker
Skal av 2 lime och saft av 1 lime

1. Stöt kardemummakärnor fint i en mortel och värm dem med mjölken tills den är fingerljummen, 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke och lös den med mjölken, strösocker, salt, tärnat smör och ägg.

3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.

4. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

5. Sätt ugnen på 200 grader.

6. Krossa nötterna grovt med händerna och blanda dem med smör, farinsocker, kanel och russin till en mjuk röra.

7. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord, kavla ut den och stryk på rikligt med fyllning. Rulla ihop den till en tajt rulle.

8. Lägg skarven neråt och skiva rullen i 3 cm breda skivor. Det ska bli cirka 16 bullar.

9. Smörj en plåt med höga kanter och lägg i bullarna. Tryck ner mitten av bullarna med tummen.

10. Sätt ugnen på 200 grader.

11. Jäs under bakduk till dubbel storlek, i 45-60 minuter.

12. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över nötter och råsocker.

13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på plåten.

14. Cream cheese glaze:

15. Blanda Philadelphiaost, sirap och florsocker i en skål.

16. Smaksätt med rivet limeskal och saft.

17. Vispa glazen med elvisp tills den är luftig.

18. Ringla ut toppingen över bullarna när de är nygräddade men har svalnat något.

19. Låt dem svalna helt och bryt sedan loss dem från varandra.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0