BAKDAGS



Äpple-kanel muffins
350 gram socker
350 gram margarin
350 gram vetemjöl
200 gram marsipan
4 tsk bakpulver
2 msk kanel
6 stora ägg
5 äpplen

Vispa socker och rumstempererat margarin i en skål. Vispa i ett ägg åt gången och fortsätt vispa till smeten är luftig. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten. Rör runt så mjölet och bakpulvret fördelas jämnt i smeten. Riv marsipanen och vänd ner.

Skala äpplena och ta bort kärnhuset. Skär fruktköttet i tunna skivor eller i små tärningar. Vänd äppelbitarna i kanel. Häll i lite smet i muffinformarna, lägg några äpplebitar i varje form och häll på mer smet. Avsluta med några äppelbitar på toppen.

Baka muffinsen på 180 grader i ca 20 min.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0