MIDDAGSTIPSET

Torskfilé med pepparrot



TORSK MED PEPPARROT

5 hg Torskfilé
4 ägg
20 st handskalade räkor till garnering
4 dl  ärter
100 g skirat smör
1 burk stenbitsrom alt. valfri rom
färskriven pepparrot efter behag.

Koka upp ca 1 liter vatten med 1 skivad gul lök, 2 lagerblad, 5 hela vitpepparkorn, 1 tsk salt och ½ dl vittvin

Rulla ihop filéerna, sänk temperaturen något på vattnet och lägg ned filéerna och låt dem sjuda i 4-5 minuter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mixa de förvällda ärterna i matberedare tillsammans med 1 vitlöksklyfta, ½ tsk salt och lite olivolja samt en skvätt citron

 

Hårdkoka äggen, skala dem och tärna dem i småbitar

 

Servera fisken på en bädd av ärtpuré och tärnat ägg

 

Lägg stenbitsromen ovanpå fisken och garnera med de handskalade räkorna och riven pepparrot

 

Häll varsamt över det skirade smöret på torsken och servera förslagsvis tillsammans med färskpotatis.

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0