JULEN ÄR PÅ GÅNG 3
Finsk Morotslåda, porkkanalaatikko
Jag är barnsligt förtjust i morotslåda, det är en len, mjuk och lite söt rätt som smakar fantastiskt till kryddig sill och senapsgriljerad julskinka.Ingredienser
1½ deciliter ris, rundkornigt grötris1 deciliter vatten
½ liter mjölk
½ dl grädde
1 matsked margarin eller smör
½ kilo morötter
(1 matsked mandel)
1 tesked salt
1 tsk socker
1 msk sirap
2 ägg
2 matskedar ströbröd
1 matsked margarin eller smör
Skölj riset. Lägg i kastrull med vattnet och en klick smör. Låt småkoka under lock cirka 10 min tills vattnet kokat bort.
Se till att det inte kokar torrt.
Skala och riv morötter och mandel.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en ugnssäker form och häll i blandningen.Strö över ströbröd och klicka på lite smör. Grädda i ugn ca 1 timma och en kvart.
Kommentarer
Trackback