DAGENS VEGETARISKA
Grönkålsfrittata
Recept för 4 personer
- 500 g fryst, hackad grönkål
- 60 g bacon
- 25 g smör
- 5 st ägg
- 1 dl mjölk
- 2 krm vitpeppar
- 150 g Cheddar riven
- 1 msk Touch of Taste Grönsaksfond
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Tina grönkålen och krama ur den väl.
- Lägg smöret i en ugnssäker form. Låt det smälta i ugnen. Vispa ihop grönsaksfond, ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Rör ner grönkål, och osten. Häll det i formen och fördela baconskivorna över grönkålssmeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min tills den precis har stelnat och fått lite färg.
- smaksätt eventuellt med salt och nymalen svart peppar
Kommentarer
Trackback