BAKDAGS
Matbröd är både gott och nyttigt.
Pröva denna variant.
MALTBRÖD.
66 cl öl
50 g
jäst
1,5 l rågsikt
1 msk fänkålsfrön
1 msk anis
2 msk kummin
4 st färska rosmarinkvistar
Gör så här
1. Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.
2. Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.
3. Börja med att jobba ut jästen i ölen.
4. Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.
5. Låt jäsa i 45 minuter.
6. Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter
Ett trevligt tips är att kasta in lite vatten under plåten,
samtidigt som ni stänger ugnen.
Det ger bröden en finare yta.
Kommentarer
Trackback