BAKDAGS

Maltbröd



Matbröd är både gott och nyttigt.
Pröva denna variant.

MALTBRÖD.

66 cl öl
50 g
jäst
1,5 l rågsikt
1 msk fänkålsfrön
1 msk anis
2 msk kummin
4 st färska rosmarinkvistar

Gör så här

1. Rosta fänkålsfrön, anis, kummin och rosmarin i en het panna.

2. Mortla eller mixa sedan ner dem grovt.

3. Börja med att jobba ut jästen i ölen.

4. Blanda sedan kryddorna i rågsikten och blanda med ölen och jästen.

5. Låt jäsa i 45 minuter.

6. Baka ut fem små limpor och låt jäsa i 30 minuter.

7. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Baka sedan av i ugnen 14-16 minuter

Ett trevligt tips är att kasta in lite vatten under plåten,
samtidigt som ni stänger ugnen.
Det ger bröden en finare yta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0