VEGETARISK MEDELHAVSKÄNSLA



Auberginelasagne

4 portioner

  • 2 auberginer
  • 3 morötter
  • 1 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 påse quornfärs eller nötfärs
  • ½ dl rött vin
  • 2 tetra tomatkross med basilika
  • salt och peppar
  • 1 nypa socker
  • 250 g keso
  • riven parmesan

1.
Skär auberginerna på längden, lägg dem på en plåt, salta och låt stå i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Rosta auberginen i ugnen i ca 10 min, eller tills den fått färg. 3. Hacka löken och morötterna i lika små bitar. Fräs i en stor panna tillsammans med pressad vitlök. 4. Rör ner färsen och låt få färg. Häll över vin och tomatkross, men spara lite tomatkross till senare. Krydda med salt, peppar och socker. Låt stå och puttra några minuter tills stor del av vätskan kokat bort. 5. Häll lite färsblandning i botten av en ugnsfast form. Toppa med aubergineskivor, och lägg sedan på mer färs + keso. Upprepa detta tills önskad mängd lager är uppnåt. 6. Sista lagret avslutad med färs. Häll över resterna av tomatkrossen från tetran, och toppa med riven parmesanost. 7. Grädda i ca 15 min på 220 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0