RABARBER 2
Välgjord rabarbersaft fungerar förbluffande bra både som törstsläckare och måltidsdryck.
RABARBERSAFT
Ingredienser (4 portioner)
- 2 ½ kg rabarberstjälkar
- 2 citroner
- vatten
- 6-7 dl strösocker per liter avrunnen råsaft
Tillagning
- Tvätta citronerna noga och skär dem i tunna skivor.
- Tvätta och tärna rabarbern.
- Koka vatten.
- Varva rabarber och citroner i en stor bunke.
- Häll på så mycket kokande vatten att det täcker.
- Täck över bunken och låt stå 3-4 dygn.
- Sila av i silduk och mät upp råsaften.
- Koka saft och socker på svag värme ca 15 minuter.
- Skumma noga och häll saften på väl rengjorda och varma flaskor.
- Sätt gensat på korken.
Ett tips: Häll upp saften i plastflaskor, men inte ända upp och frys in.
Kommentarer
Trackback