RABARBER 2



Välgjord rabarbersaft fungerar förbluffande bra både som törstsläckare och måltidsdryck.

RABARBERSAFT

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 ½ kg rabarberstjälkar
  • 2 citroner
  • vatten
  • 6-7 dl strösocker per liter avrunnen råsaft

Tillagning

  1. Tvätta citronerna noga och skär dem i tunna skivor.
  2. Tvätta och tärna rabarbern.
  3. Koka vatten.
  4. Varva rabarber och citroner i en stor bunke.
  5. Häll på så mycket kokande vatten att det täcker.
  6. Täck över bunken och låt stå 3-4 dygn.
  7. Sila av i silduk och mät upp råsaften.
  8. Koka saft och socker på svag värme ca 15 minuter.
  9. Skumma noga och häll saften på väl rengjorda och varma flaskor.
  10. Sätt gensat på korken.

    Ett tips: Häll upp saften i plastflaskor, men inte ända upp och frys in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0