RABARBER 1
Nu kommer rabarber med en väldans fart.
Var ekologisk och fråga de du känner om du får plocka,
150 gram | smör |
1,5 dl | socker |
2 st | ägg |
2,5 dl | vetemjöl |
1 tsk | stött kardemumma |
1 tsk | bakpulver |
150 gram | rabarber, smala |
0,5 msk | mjöl |
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Vispa smör och socker poröst. Blanda i äggen ett i taget.
- 3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten.
- 4. Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i muffinssmeten.
- 5. Skär ett par centimeter långa bitar av rabarbern som är kvar, till garnering.
- 6. Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins.
- 7. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
- 8. Klicka eventuellt lite tjock yoghurt (turkisk yoghurt eller matyoghurt) på muffinsarna när de serveras.
Kommentarer
Trackback