RABARBER 1



Nu kommer rabarber med en väldans fart.
Var ekologisk och fråga de du känner om du får plocka,





150 gram  smör
1,5 dl  socker
2 st  ägg
2,5 dl  vetemjöl
1 tsk  stött kardemumma
1 tsk  bakpulver
150 gram  rabarber, smala 
0,5 msk  mjöl
  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Vispa smör och socker poröst. Blanda i äggen ett i taget.
  3. 3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver och rör ner i smeten.
  4. 4. Skala och skär det mesta av rabarbern i cirka centimeterstora tärningar. Skaka dem med mjölet. Vänd ner rabarbern i muffinssmeten.
  5. 5. Skär ett par centimeter långa bitar av rabarbern som är kvar, till garnering.
  6. 6. Fördela smeten i formarna med hjälp av ett par skedar. Fyll inte ända upp. Tryck ner en bit rabarber på toppen av varje muffins.
  7. 7. Grädda i ca 15 minuter. Låt svalna.
  8. 8. Klicka eventuellt lite tjock yoghurt (turkisk yoghurt eller matyoghurt) på muffinsarna när de serveras.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0