FISK PÅ GRILLEN
Många grillar lax, men testa denna rätt.
Grillad tonfisk med limesmak
ca 15 min
400 gram tonfisk filéer
3 msk olivolja extravirgine
1 st lime, juice
60 gram rökspån, hickory wood
salt och svartpeppar efter smak
2,5 dl sojabönor, till servering
3 msk olivolja extravirgine
1 st lime, juice
60 gram rökspån, hickory wood
salt och svartpeppar efter smak
2,5 dl sojabönor, till servering
Tillagning:
1. Lägg tonfisken och olivolja i en plastpåse. Försegla påsen och lägg den i kylen. minst en timme.
2. Sätt i gång grillen. När kolen är riktigt heta, sprid ut en handfull träspån över träkolen för att ge smak till tonfisken.
3. Pensla grillgallret lätt med olja.
4. Krydda tonfisken med salt och peppar grilla den i ungefär sex minuter, vänd en gång.
5. Lägg över tonfisken på tallrikar, pressa lite lime juice över och servera omedelbart.
Passa bra till är en risotto, ris eller sallad.
Kommentarer
Trackback