GODISSUGEN

KOKKENS CHOKLADKOLA MED SALT

2 dl vispgrädde
3,5 dl strösocker  
2 dl honung  
200 g choklad, mörk (70%)  
1 msk flingsalt  

1. Häll grädde, socker och honung i en kastrull. Koka upp under omrörning.
2. Sänk värmen något och fortsätt koka. Rör om då och då. Låt koka tills blandningen är 120º.
3. Finhacka chokladen och rör ner den i smeten. Koka tills temperaturen är 127º. Ta kastrullen från värmen. Rör i saltet.
4. Lägg ett baklåtspapper i en liten långpanna, 20 x 28 cm. Häll upp kolan och låt stelna i rumstemperatur ca 1 timme.
5. Skär kolan i bitar, 2 x 2 cm. Snurra in de färdiga kolorna i bakplåtspapper. Förvara dem torrt i plåtburk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0