SNART MIDSOMMAR 6



GRILLAD FLÄSKFILE MED SOLTORKADE TOMATER OCH FETAOST.

En fläskfile

Fyllning
5-6 st skivor soltorkade tomater i olja
1 msk olivolja
½ kruka basilika
2-3 vitlöksklyfter
100 g fetaost

Blanda samma ingredienser till fyllningen och kör dem i mixerna ska vara ganska fast fyllning men inte för torr, använd olivolja för att tunna ut den om det behövs. Rensa filén från fett och hinnor. Skär ett snitt längs med filé och fyll den med tomat och fetaost- blandningen. Vik ihop fläskfilen och sätta ihop fläskfilen med tandpetare eller ett bind ihop den med ett blött snöre, viktigt att den då inte får direkt värme från grillen.

Grillning
Grilla den försiktigt och inte på direktvärm. Pensla på glaseringen med jämna mellan rum. Låt inte filén bli torr och tråkig. Låt den vila i Folie innan du skär upp den. Skär den 2 cm tjocka skivor

Glasering
1 dl Koncentrerad apelsinjus
1 msk oljaa
1 msk honung
1 msk soja
2 msk sweetchili sås



Couscous sallad
Gör Couscous enligt paketet. När du grillar köttet grillar du även grönsaker som paprika och squash. Blir skalen brända på paprikan ta då bort skalet för det är inte gott med bränt skal. Blanda ihop grönsakerna som är grillade tillsammans med ruccolasallad. Krydda med örtkryddor som basilika, persilja mm.

Tzatziki
Ca 2 dl Grekisk yoghurt
½ gurka
1-2 vitlöks klyfter pressade eller finhackade
1-2 msk olivolja
Salt och peppar
Mynta

Skala och riv gurkan lägg gurkan på en kökshandduk, salta så att vattnet träcker bort. Lägg gurkan i en kökshanduken låt gurkan rinna av. Innan du stoppar den i yoghurt blandningen pressar du ut det sista vattnet från gurkan. Stoppa in vitlök, och svartpeppar ev mer salt. Tillsätt olivolja och rör om ordentligt och avsluta med lite mynta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0