SNART MIDSOMMAR 4



GRILLAD HAMBURGARE MED RÖKSMAK

Ingredienser
Ca 600 g Nötkött
1 msk smoked liquid
Salt och peppar
Tillbehör
Grönsallad
Tomater
Saltgurka
Majonnäs
Rödlök



Ingredienser till Coleslaw: 4-6 port coleslaw

500 g färsk vitkål
2 morötter
1 msk fransk senap
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil
2 msk socker, gärna mörkt som farinsocker
1 tsk salt och några varv med pepparkvarnen

Så här lagar du Coleslaw:
1.Strimla kålen fint och riv morötter grovt.
2.Blanda alla ingredienser i en bunke. Arbeta ihop allt med händerna.
3.Låt den färdiga salladen stå i kylen ett par timmar.


Hamburgare
Blanda 1 msk smoked liquid med köttfärs och blanda runt, det ger en härlig smak på köttet. Forma 4 stycken stora hamburgare. Grilla hamburgarna efter behag. Jag tycker inte att de ska vara genomgrillade. Hellre att de får vara lite saftiga. Servera med klyftpotatis och grönsallad. Och coleslaw så klart.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0