SNART MIDSOMMAR 3


Först måste det komma en rättelse igen.
I den första Snart Midsommar, Skall receptrubriken stå SILLIDILL, den försvann också.

Smarrigaste tårtan i år.

MARÄNGTÅRTA MED FÄRSKA JORDGUBBAR

Ingredienser:
1 1 liter färska jordgubbar
5 5 dl vispgrädde
Marängbottnar:
Går att köpa färdiga men det är godare om man gör det själv.
5 5 äggvitor
3 3 dl strösocker
några droppar ättiksprit

 

Tillagning:

1. Tårtbottnar: Värm ugnen till 225°. Vispa äggvitorna till styvt skum, skummet ska bli så styvt att du kan vända bunken upp och ner utan att smeten rinner ur. Vänd försiktigt ner hälften av strösockret och några droppar ättiksprit, vänd därefter försiktigt ner resten av sockret. Bred ut smeten i två cirklar på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen. Stäng av värmen efter 2 minuter och låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat.

2. Skölj och snoppa jordgubbarna. Vispa grädden till skum gärna med en matsked socker i.

3. Lägg grädden på marängbotten och toppa med jorgubbarna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0