SNART MIDSOMMAR



Matjessillstårta på kavringsbotten
(för 8-10 pers.)

8 skivor kavring
100 g smält smör
2 dl kessella
2 dl cremé fraiché
2 burkar matjesill
en knippe gräslök
2 st rödlökar
en knippe dill
6 gelatinblad
salt
svartpeppar

Tillagning:

Fantastiskt god Matjessills tårta som passar utmärkt till midsommar.

Mixa kavringen i en mixer och blanda med det smälta smöret.
Klä en rund bakform med plastfolie.
Torka av sillen och strimla den fint.
Lägg gelantinbladen i blöt.
Finhacka rödlöken, gräslöken och dillen och grovhacka äggen.
Ta upp gelantinet och smält dem på svag värme.
Blanda kesella och crème fraiche med matjessillen och hälften av rödlöken, gräslöken och dillen.
Smaka av med peppar och salt.
Tillsätt den smälta, lätt avsvalnade gelantinen sakta och rör hela tiden.
Häll fyllningen i den plastklädda formen och pressa försiktigt ut kavringen ovanpå den.
Ställ kallt över natten.

Ta ut den ur kylen, vänd formen så kavringen blir botten, ta bort formen och plastfilmen.
Lägg tårtan på ett serveringsfat och täck toppen med resterande av den hackade löken och dillen, och vill man den lyxiga varianten kan man lägga på en klick med löjrom. Smaskens tycker jag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0