MERA TILL STUDENTEN



Potatistårta
8 Portioner

1 Rund färdigkavlad smördeg; -ca 32 cm i diameter
1 kg Mjölig potatis; tex King -Edward
3 Ägg
4 dl Kaffegrädde
1 msk Ljus fransk senap
1 1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 Krm socker
1 dl Ost; riven, lagrad

Denna vackra tårta har en mild och fin smak av fransk senap. Bjud den till nygrillat kött, eller på buffén till kallskuren rostbiff eller något rökt kött. Potatistårtan är godast att servera nygräddad och bör inte lagas i förväg. Den går heller inte att frysa.

Sätt ugnen på 200°. Lägg smördegen i en 2-liters form med löstagbara kanter (till 8 portioner). Tryck fast degen lätt mot kanten. Skala och skiva potatisen. Vispa samman allt utom potatis och ost i en skål. Lägg sedan i potatisen och blanda väl. Lyft upp potatisen och lägg den på smördegen i formen. Häll gräddblandningen över och tryck samman potatisen lite. Strö över den rivna osten. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 1 timme tills potatisen är mjuk.

Tips: Smaksätt med färska örter eller fetaost.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0