JORDGUBBAR = SOMMAR




Rårörd jordgubbssaft

Ett gammalt och beprövat recept på jordgubbssaft. Bären ska vara riktigt mogna och söta.

Ingredienser (5 portioner)

  • 3 liter jordgubbar
  • 3 kg socker
  • 2 liter kallt vatten
  • 40 g vinsyra
  • 1 tsk Atamon

Tillagning

  1. Smält vinsyran i vattnet.
  2. Slå vattnet över bären och låt stå i ett dygn.
  3. Låt rinna av i en saftsil.
  4. Lägg i sockret och ställ svalt i två dygn. Rör om då och då.
  5. Skumma saften noga.
  6. Rör i Atamon och häll på väl rengjorda flaskor. Blir ca 5 liter saft.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0