GRILLAT TILL STUDENTEN
Antal portioner: 6
Lammburgare
1 kg lammfärs
1 st gul lök, mycket finhackad
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar, nymald
1 msk potatismjöl
1.5 dl iskallt vatten
Olivolja till grillning
Vita bönor i pestosås
5 dl repade basilikablad
3 st vitlöksklyftor
0.5 dl pinjenötter
1 dl parmesanost, riven
0.5 dl jungfruolivolja
0.5 dl vatten
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymald efter smak
410 g vita bönor, sköljda och avrunna
Gör så här
1. Lammburgare
Blanda snabbt ihop färs med lök, salt, peppar, potatismjöl och vatten.
2. Blanda för hand eller använd en trägaffel.
3. Låt blandningen stå i kyl i 30 minuter.
4. Forma färsblandningen till sex lika stora burgare.
5. Pensla dem på både sidor med olja lägg åt sidan.
6. Låt kol brina ner till en askgrå glödbädd.
7. Stäm av värmen, som ska vara medelstark. Grilla burgarna 5-6 minuter på var sida över direkt glödvärme.
8. Vita bönor i pestosås
Mixade ingredienserna till pestosåsen i en matberedare med en vass kniv eller en stavmixer.
9. Smaka av med salt och svartpeppar.
10. Täck över och kyl tills det är dags att servera.
11. Blanda ner de vita bönorna och servera med lammburgarna.