ENKEL SOMMARSALLAD
Matvetesallad
150 g matvete
ruccola
1 mogen mango
Färsk koriander
vårlök
Dressing:
1 msk färsk riven ingefära
½ citron
2 tsk honung
2 msk olja
Skölj matvetet i vatten och lägg det sedan i en gryta med lättsaltat, kokande vatten. Koka enligt anvisningarna på förpackningen.
Sikta bort överflödigt vatten och låt matvetet stå och kylas ner.
Skölj ruccolan, skala mangon och skär bort kärnan. Dela fruktköttet i mindre bitar. Skölj vårlöken och skär den i små bitar.
Blanda matvetet, frukten och grönsakerna.
Gör dressingen genom att blanda ingredienserna till dressingen i en skål. Häll dressingen över salladen. Dekorera med korianderblad på toppen.
Äntligen en sida med recept som är allsidig! Naturens läkemedel,kolbullar m.m! Och väldigt lätt att förstå hur man ska göra. Tack Kokken!! Nu måste jag bara ut i skogen och leta hjortron,,det är min absoluta favorit bland skogens bär!