Utkast: Jan. 10, 2011

Min kompis har åkt till Goa, det gör han varje år några månader.
Där mediterar han och äter gott, som denna rätt.



CURRYGRYTA MED RIS OCH MYNTAYOGHURT

DET HÄR BEHÖVER DU

3dl Basmatiris
1 Gul lök
1 Röd paprika
0,5 Blomkålshuvud
2 Vitlöksklyftor
400g Kokta kikärtor
2,5dl Grädde
2tsk Garam masala
1tsk Torkad ingefära
1tsk Spiskummin (malen)
1tsk Gurkmeja
1tsk Torkad koriander


MYNTAYOGHURT

1,5dl Turkisk yoghurt
1 Kruka mynta
0,5 Gurka
1krm Salt
1krm Svartpeppar


SÅ HÄR GÖR DU

1. Koka riset.

2. Skala och hacka löken, skär paprikan i strimlor och dela blomkålen i små buketter,
spola av kikärtorna.

3. Blanda samman alla kryddor i en liten skål.

4. Värm på en pannaoch fräs lök, vitlök och kryddblandningen i 1msk olivolja och 1msk smör.
Tillsätt kikärtorna, blomkålen och paprikan och fräs ytterligare några minuter.
'
5. Slå på 2,5dl grädde och låt småputtra tills grönsakerna känns färdiga.
Smaka av och krydda eventuellt med lite sambal oelek eller chilipulver.

6. MYNTAYOGHURT: Hacka myntan och riv gurkan på ett rivjärn, pressa ur vattnet genom
en finmaskig sil och blanda samman med 1,5dl yoghurt.

7. Servera din gruta med nykokt ris och myntayoghurt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0