IDAG BLIR DET VILT



HJORTGRYTA
1 kg hjortstek
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
1 dl tomatpuré
5 dl rödvin
1 l vatten
1 msk färsk timjan
2 msk socker
salt & peppar
 
Skär köttet i kuber. Skala och hacka lök och vitlök grovt och fräs sedan i smöret. Tillsätt köttet och låt steka i ca 10 minuter. Tillsätt tomatpurén och fortsätt steka i några minuter. Tillsätt rödvinet, socker och timjan och smaka sedan av med salt och peppar. Låt koka ihop och spä sedan med vattnet allt eftersom grytan reduceras, i ca 2-3 timmar. Testa då och då om köttet blivit mört. Servera gärna med rotfrukter och rönnbärsgelé.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0