DAGENS VEGETARISKA



Jämför inte bilden med resultatet, för jag hade ingen anna bild.
Fast föreställer också skogsbiff, men med bea.

KOKKENS VILDA SKOGSBIFF MED NYPONKOMPOTT.
Biffarna.
3 dl dinkelflingor
2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl torkad smulad svamp
200 gram färska kantareller
1 liten gul lök
2 msk smör
2 tsk tamari el japansk soya
1/2 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar
ev 1 1/2 dl ströbröd
2 msk olivolja

NYPONKOMPOTT.
600 färska nypon
1 1/2 dl vatten
2 tsk finhacka färsk timjan
2 krm finhackad röd chili
2 msk honung
2 krm salt

Blanda dinkelflingor, mjölk, ägg och i en bunke.
Låt stå och svälla i 10 minuter.
Ansa och finhacka kantarellerna.
Skala och finhacka löken.
Fräs svamp och lök i smöret i ca. 5 minuter.
Tillsätt soja, salt och peppar.
Blanda svampen med de svällda flingorna.
Forma till små biffar.
Vänd ev. i ströbröd.
Steka biffarna på medelvärme ca. 2 minuter på varje sida i olivolja.
Skölj och kärna ur nyponen.
Låt dem små koka i vattnet i 5 - 10 minuter i en kastrull, så att de mjuknar.
Smaksätt med timjan, honung, chili och salt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0