VINTERFISKE + GÖS



Nu är det dax att ge sig ut på gösfiske på våra sjöar.
Men se upp! PGA det mycket snöandet, har isarna inte blivit så tjocka som man vill.
Fast det har varit så kallt, snön har isolerat, så ta med rätt utrustning när ni åker iväg.
Men här kommer ett gott recept på gös.

GRATINERAD GÖS.

600 gram gösfiléer utan skinn
smör3 dl grädde
2 dm purjolök
1 - 2 paprikor
flingsalt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Smörj en ugnsfast form och strö på ett tunt lager lingsalt på botten.
Lägg i fisk filéerna och häll grädden över, salta och peppara.
Skiva purjolök och paprika.
Strö över fisken.
Ställ formen i ugnen i ca. 30 minuter eller tills fisken känns klar.
Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0