KLADDKAKA FÖR DAGEN
Kladdkakor finna alla dess former och smaker.
Här kommer en att testa.
Kladdkaka med kokostosca
-------------------------------
4 ägg
6 dl socker
150 g smör (ska smältas)
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl mjöl
Glasyr/tosca
--------------
200 g kokos
2 dl socker
1 dl sirap
1½ dl grädde
75 g smör
Glasyren ska blandas i kastrull och ska sjuda på svag värme i 5 min. Gör det medans kakan står i ugnen för man häller på den varm.
1) Vispa ägg och socker, rör ner det smälta smöret
2) Blanda ihop mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke. Rör/vänd sen ner i äggsmeten
3) Bred ut smeten i en långpanna - Grädda i 200 grader (har du varmluftsugn? 175 grader
ca. 15-20 minuter...den ska inte bli bränd!!!
4) Ta ut och häll på glasyren och grädda sen igen i 10 min tills kakan blivit ljusbrun.
Denna kaka är en riktig sockerbomb men såååå god!!!
Kommentarer
Trackback