NYÅRSTIPS
Nu ska vi vara miljövänliga och handla inhemst.
Helst ekologiskt också.
Dagens tips kommer från Norrland.
RÖKT RENSTEK MED PEPPARROTSGRÄDDE
Helst ekologiskt också.
Dagens tips kommer från Norrland.
RÖKT RENSTEK MED PEPPARROTSGRÄDDE
Ingredienser
- 1 dl vispgrädde
- 1 1/2 msk riven pepparrot
- salt och peppar
- 6 skivor rökt renstek
- 10 runda skivor pumpernickel
- persilja till garnering
Gör så här
- Vispa grädden med pepparrot. Smaksätt med salt och peppar.
- Lägg plastfolie (ca 20 x 20 cm, för 10 st) på arbetsbänken. Täck med rensteksskivor och bred på pepparrotsgrädden. Rulla ihop hårt. Linda in rullen i plastfolie och ställ i kylen. Skär i cm-tjocka skivor.
- Lägg rensteksrullarna på brödet och garnera med persiljeblad.
Kommentarer
Trackback