JULPASTEJ

Att göra leverpastej kan vara svårt, men det finns genvägar, som denna.


julbord



Tryffelpastej
2 askar Bredbar Leverpastej á 200 g
2 msk vispgrädde
50 g konserverade kantareller
2 tsk tryffelolja
Glasyr:
1 gelatinblad
1 dl köttbuljong
rosmarin
lingon eller tranbär

Blanda leverpastejen med grädde och avrunnen grovhackad svamp samt tryffelolja. Lägg pastejen i en liten ungssäker form. Lägg gelatinbladen i i blöt i kallt vatten i 5 min. Lyft upp gelatinet och smält det på svag värme i kastrull. Låt svalna. Dekorera pastejen med rosmarin och lingon eller tranbär. Häll över gelatinblandningen. Låt stelna i kylen. Servera pastejen med oliver, cornichons och syltlök.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0