JULEFTERRÄTT

Till julen hör ju en hel del olika frukter till.
Mandariner och clementiner, kan man äta som dom är, blanda ner i ris ala maltan och mycket annat kul.
Testa denna efterrätt.

julbord



Clementingelé
(4 portioner)
10 clementiner
2 dl Gelésocker Multi

Dekoration:
1 clementin
1 dl vispgrädde
1 tsk  Vaniljsocker Fairtrade
basilika

Pressa saften ur clementinerna. Blanda saften och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Häll upp i portionsformar/glas. Ställ att stelna i kylskåp. Stjälp ur gelén på assietter. Skölj clementinen noga och skär den i 4 skivor till garnering. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret. Lägg lite grädde vid sidan om gelén, en clementinskiva samt basilikablad.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0