FISK MED JULSMAK
Det är gott med fisk, här är en annorlunda version p¨å torsk.
SAFFRANSTORSK PÅ MJÄLL GRÖNKÅL OCH SYRAD RÖDLÖK
Ingredienser
1 pkt Östersjötorsk, 4 filéer1 pkt hackad grönkål, 500g
1 st tärnad rödlök
1 msk röd balsamvinäger
3 msk smör
0,5 g saffran
Provensalska örtkryddor
Rosépeppar
Salt
Ställ ugnen på 180 grader | |
Ställ den tärnade rödlöken att dra i en skål med vinägern, en nypa salt & socker i ca 10 min | |
Dubbelvik torskfiléerna och lägg dem i smörad form | |
Smält smöret med saffran och en nypa salt och pensla torskfiléerna | |
Spara lite av Saffransmöret och ställ åt sidan | |
Baka torskfiléerna i ugnen ca 12-15 min | |
Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken | |
Ta nu det resterande smöret och värm upp lite lätt och tillsätt de provensalska örterna | |
Häll försiktigt lite örtsmör över filéerna vid serveringen och riv lite rosépeppar över hela anrättningen | |
Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkål och rödlök | |
Servera gärna med nypressad potatis. |
Kommentarer
Postat av: nathalie
hejhej, följa varann genom bloglovin? :)
Trackback