FISK MED JULSMAK



Det är gott med fisk, här är en annorlunda version p¨å torsk.

SAFFRANSTORSK PÅ MJÄLL GRÖNKÅL OCH SYRAD RÖDLÖK

Ingredienser

1 pkt  Östersjötorsk, 4 filéer
1 pkt  hackad grönkål, 500g
1 st tärnad rödlök
1 msk röd balsamvinäger
3 msk smör
0,5 g saffran
Provensalska örtkryddor
Rosépeppar
Salt

bullet Ställ ugnen på 180 grader
punktlista Ställ den tärnade rödlöken att dra i en skål med vinägern, en nypa salt & socker i ca 10 min
punktlista Dubbelvik torskfiléerna och lägg dem i smörad form
punktlista Smält smöret med saffran och en nypa salt och pensla torskfiléerna
punktlista Spara lite av Saffransmöret och ställ åt sidan
punktlista Baka torskfiléerna i ugnen ca 12-15 min
punktlista Stek grönkålen torr i stekpanna, tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar, avsluta med att tillsätta rödlöken
punktlista Ta nu det resterande smöret och värm upp lite lätt och tillsätt de provensalska örterna
punktlista Häll försiktigt lite örtsmör över filéerna vid serveringen och riv lite rosépeppar över hela anrättningen
punktlista Lägg torskfiléerna på en bädd av grönkål och rödlök
punktlista Servera gärna med nypressad potatis.

Saffranstorsk på mjäll grönkål och syrad rödlök


Kommentarer
Postat av: nathalie

hejhej, följa varann genom bloglovin? :)

2011-12-22 @ 11:08:03
URL: http://naxo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0