SILL
Nu när värmen slår till.
Vill man ha något lätt att äta.
Gör denna sillinläggning och servera med nykokt färsk potatis
eller på en smörgås.
Vårsill med örter och citron
1 burk, 8 port | 40 min + ett par dagar i kylskåp
800 g sillfilé
Lag
6 dl vatten
1 dl ättika, 24 %
2 msk salt
Inläggning
2 1/2 dl socker
1 citron, saft
30 vitpepparkorn, krossade
30 kryddpepparkorn, krossade
1 purjolök, ca 15 cm, hackad
2 rödlökar, hackade
2 lagerblad, smulade
100 g dill, färsk, hackad
1 kruka persilja, hackad
1 kruka gräslök, hackad
1. Ta bort skinnet från sillen, det är enkelt att dra av. Blanda lagen och låt sillfiléerna ligga i den över natten. Ta upp filéerna och låt dem rinna av.
2. Finhacka ingredienserna till inläggningen, blanda med citronsaften och varva med den avrunna sillen i en hög glasburk. Låt allt dra ett par dagar i kylskåp.
Kommentarer
Trackback