PÅSKEFFTERRÄTT

Chokladskivor med pistagenötter



Chokladskivor med pistagenötter


8–10 port | 30 min + 4 tim i kylen

2 1/2 dl grädde
150 g smör
450 g mörk choklad (70 %) av bra kvalitet
150 g pistagenötter, osaltade

1. Häll grädden i en rymlig kastrull. Värm upp, tillsätt smöret och bryt ner chokladen. Rör på låg värme till en jämn smet. Ställ åt sidan. Hacka pistagenötterna fint och blanda i.

2. Häll i en avlång halvlitersform. Täck med folie och låt svalna innan den ställs in i kylen. Ta fram och låt bli rumstempererad. Skiva tunt innan servering, servera gärna med en espresso. Lättvispad grädde är också gott till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0