TUNNBRÖD

Tunnbröd

I väntan på att jag ska få lust att baka bröd har jag gjort de här nästan pinsamt enkla tunnbröden till frukost. Receptet är ett av mina första, från någon campingutflykt i lågstadiet, och har i stort sett samma bas som pinnbröd eller vanliga scones. Skillnaden är att man steker dem alldeles platta och så tycker jag att det passar bra med lite grahamsmjöl i smeten. Godast är tunnbröden när de är varma, med smör, ost och hemlagad blåbärsmarmelad.

1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
25 gram smör
1 dl filmjölk

Blanda allt och platta ut till fyra bröd. Stek i stekpanna, ett par minuter på varje sida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0