LINGONBRÖD

Lingonbröd

Nu har jag äntligen kommit till skott och fyllt den tomma frysen med mer bröd. Det här lingonbrödet är väldigt lätt att lyckas med och känns både saftigt och rejält på något vis. Dessutom passar det väldigt bra till höstig soppa.  Här är receptet:

50 g jäst
1/2 liter vatten
5 dl vetemjöl
5 dl rågmjöl
3 dl grahamsmjöl
1-2 tsk salt
1 dl frusna lingon
3 rågade msk keso

Rör ut jästen i lite ljummet vatten och fyll på med resten av vätskan. Blanda i salt, mjöl (spara lite till utbakningen), lingon och keso och knåda till en deg. Låt jäsa under duk till dubbel storlek. Knåda degen och baka ut den till längder. Låt jäsa på plåt i 30 min och grädda i 30- 40 minuter i 180 grader.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0