Kantarellsoppa med rostade löjromsticks
En krämig kantarellsoppa med frisk syra från citronen. Äter du soppan som förrätt räcker den till 6 pers.
Kantarellsoppa:
300 g | kantareller |
---|---|
1 st | lök, gul |
2 st | vitlöksklyftor |
1 msk | smör |
2 dl | vin, torrt vitt |
8 dl | svampbuljong |
2 dl | vispgrädde |
2 tsk | citron, pressad |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Tillbehör:
200 g | kantareller |
---|---|
1 msk | smör |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 tsk | timjan, plockad |
Löjromsticks:
1 st | tunnbröd, mjukt |
---|---|
0,25 st | rödlök |
50 g | färskost, naturell |
50 g | löjrom |
0,25 st | gurka |
0,5 st | ask smörgåskrasse |
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.
2. Skölj kantarellerna noga. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i smör. Häll på vin, buljong och grädde. Låt koka ca 10 min. Mixa slät med mixerstav. Smaka av med citron, salt och svartpeppar.
3. Skölj kantarellerna till garnering. Stek knapriga i smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
4. Skär tunnbrödet i 4 remsor. Lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna. Skala och tärna gurkan. Skala och skiva löken. Fördela färskost, gurka och rödlök på sticksen. Spritsa på löjrom och avsluta med att klippa över krasse.
Kommentarer
Trackback